‘Bazen Verbazen’ door middel van cultuureducatie

Tijdens de inspiratiemiddag ‘Werken aan arbeidstoeleiding’ op woensdag 27 november a.s. is ‘Bazen Verbazen door middel van cultuureducatie’ een van de thema’s waarover een workshop verzorgd zal worden. Deze workshop wordt verzorgd door Francis Gremmen en Rian van der Schoot, Interne Cultuur Coördinatoren en mentoren praktijkonderwijs.

Bazen Verbazen’ is een project voor scholen en zorginstellingen die een brug willen slaan tussen hun jongeren en potentiële werkgevers. In twee workshops dagen jonge rolmodellen en cultuurprofessionals de jongeren uit om hun persoonlijke verhaal op een creatieve manier te vertellen. Samen denken ze na over vragen als ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat heb ik nodig?’.

Deelnemende jongeren leren met Bazen Verbazen hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. Samen met de peer educators, cultuurprofessionals en de school ontwikkelen de jongeren tijdens de workshops een idee voor een creatief wedstrijdplan waarmee zij zich aan werkgevers kunnen presenteren. Praktijkonderwijs De Rijzert was één van de winnende scholen. Cultuuronderwijs heeft hier inmiddels een prominente rol op school.

In deze workshop ontdekt u onder andere hoe cultuuronderwijs betekenisvol kan worden ingezet voor arbeidstoeleiding en krijgt u praktische tips om zelf aan de slag te gaan op uw school.

Meer informatie over alle workshops en inspiratiesessies vindt u hier. Inschrijven kan hier.