De Eindsprint!

Elke docent herkent het: de piekdrukte aan het einde van het schooljaar. Deze drukte komt niet alleen door de hoeveelheid taken, maar ook door de emotionele lading van deze periode. Een goed voorbeeld hiervan zijn de SVA-examens. Een heel jaar lang werk je met je leerlingen toe naar het behalen van de proeven van vaardigheid, en dan is het grote moment eindelijk daar!

Onze examinatoren zien zenuwachtigheid in al zijn verscheidenheid. Van leerlingen die zich verschuilen achter hun capuchon en een grote mond, tot leerlingen die blokkeren en met warme woorden op gang geholpen moeten worden. Ook de docenten, die normaal de rust zelve zijn, doorvoelen tijdens het SVA-examen alle emoties die hun leerlingen doormaken en zijn net zo opgelucht als hun leerlingen wanneer zij geslaagd zijn. Er zijn zelfs docenten die hun lippen op elkaar moeten persen om niets voor te zeggen tegen hun leerlingen.

Ook voor ons bereikt het werk in deze periode zijn hoogtepunt. Het plannen van examens, het examineren, het ondersteunen van examinatoren en het klaarstaan voor docenten is nu intensiever dan ooit. In 2024 hebben we al vele examens afgenomen en er staan er nog heel wat op de rol. En we doen het graag. Want die ervaring, waarin een leerling beloond wordt voor zijn of haar leerproces, daar doen we het voor!