SVA-examencheck: begeleiding op weg naar het examen

Voor menig docent die voor het eerst betrokken is bij de SVA-trajecten, zijn de examens spannende momenten. ‘Heb ik de leerlingen alles goed aangeleerd?’ ‘Zijn we goed genoeg voorbereid op het examen?’ Een SVA-examencheck door één van onze ervaren examinatoren met vakachtergrond zorgt voor houvast en is een waardevolle aanvulling bij je voorbereiding op het examen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende herkenbare situaties.

  • Bij de start van een SVA-traject: ‘Ik wil op school een nieuw vak met SVA-certificering gaan aanbieden. Hoe moet ik dit vormgeven? Hoe ga ik de lesstof verdelen over mijn lestijd? Hoe richt ik mijn leslokaal in en wat heb ik allemaal nodig?’
  • Als voorbereiding op het SVA-examen: ‘Ik ben startend (praktijk)docent en zou graag wat extra coaching willen. Heb ik de vaardigheden goed aangeleerd? Waar kan ik nog de puntjes op de i zetten?’ Dit kan bijvoorbeeld ook een aanvulling op een eerder gevolgde docententraining zijn. Vooral voor docenten zonder vakachtergrond kan het namelijk best lastig zijn om de leerlingen die praktische inzichten mee te geven, die zo waardevol kunnen zijn als leerlingen bij bedrijven aan de slag gaan.

In samenwerking met een ervaren vak-examinator kun je als school het dagdeel vorm geven. En wordt de SVA-check dus echt maatwerk. Zo is het mogelijk om advies te krijgen over implementatie van SVA. Ook kan een examinator bijvoorbeeld meekijken tijdens de praktijkles die je geeft. Na afloop krijg je dan feedback en praktische tips.

Meer informatie of wil je de SVA-check aanvragen? Klik dan hier*.

* https://scholingvoorarbeid.nl/trainingen/quickscan-door-examinator/