Uitbreiding SVA certificeringen

KPC Groep is bezig geweest met de ontwikkeling van nieuwe SVA-trajecten. ‘Werken in de bediening’, ‘Werken als facilitair medewerker’ en ‘Werken in de bakkerij’ worden binnenkort aan de examenportal toegevoegd.

Wilt u hiermee aan de slag en bent u op zoek naar lesmateriaal? Uitgeverij KIEM wil aankomend jaar de methode ‘Zorg en Dienstverlening’ aanbieden, wat aansluit op de proeven die bij ‘Werken als facilitair medewerker’ aangeboden worden. Houd hun website (https://www.ovd.nl/uitgeverij/pro-vso/kiemthemas) in de gaten voor meer informatie. Voor ‘Werken in de bediening’ kunt u onder andere gebruikmaken van het boek ‘Bedieningsassistent’ van SVH (https://www.svh.nl/Bediening/Bedieningsassistent/Leermiddelen). Voor ‘Werken in de bakkerij’ zijn we in gesprek met het Nederlands Bakkerij Centrum voor geschikte lesmaterialen.

Daarnaast worden aan ‘Werken in de fietstechniek’ enkele proeven toegevoegd. Dit aangepaste programma wordt binnenkort ook in de portal gezet met de vermelding erbij dat dit geldt vanaf schooljaar 2019-2020.

Voor de nieuwe trajecten geldt dat dit jaar gestart kan worden met het aanbieden van de proeven van vaardigheid en dat vanaf schooljaar 2019-2020 geëxamineerd kan worden. Dan zullen ook docenttrainingen aangeboden worden.