Update: Coronavirus en SVA-examens

Woensdag 6 mei is bekend geworden dat de scholen binnen het voortgezet (speciaal) onderwijs vanaf 1 juni weer open gaan. Wel zullen er de nodige maatregelen en beperkingen gelden vanwege het Coronavirus. Vanuit SVA zetten we ons in om, binnen de mogelijkheden en met oog voor de veiligheid van alle betrokkenen,  de SVA-examens in goed overleg met u in goede banen te leiden.

Voor de examens betekent dit het volgende:

  • Alle examens kunnen in principe doorgang vinden op de geplande datum. Uiteraard alleen als dit veilig binnen de richtlijnen van het RIVM kan plaatsvinden. Dat betekent onder meer dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden van elkaar en dat geen van de betrokkenen (en diens gezinsleden / huishouden) klachten mag hebben die wijzen op Corona. Zonder uw tegenbericht gaan we er van uit dat u het examen op het afgesproken moment door wil laten gaan en zal de examinator zich op uw locatie melden.
  • We kunnen ons echter voorstellen dat de voorbereiding van uw leerlingen op het examen dusdanig in het gedrang is gekomen dat het examen niet op de geplande datum kan plaatsvinden of dat de situatie op uw school of het stagebedrijf het nog niet toelaat. In dat geval kunt u het examen verplaatsen naar een datum na de zomervakantie. Wanneer u hier voor kiest kunt u nu alvast uw voorkeursdata per e-mail (sva@kpcgroep.nl) doorgeven. Vermeld hierbij duidelijk om welk examen het gaat en wat de oorspronkelijke datum was. 
  • Als het niet mogelijk is het examen te verplaatsen naar een datum na de zomervakantie, neem dan contact met ons op, zodat we naar een passende oplossing kunnen zoeken. Mail hiervoor naar sva@kpcgroep.nl of bel naar 073-6247335.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met het examenbureau: sva@kpcgroep.nl.