Update: Coronavirus en SVA-examens

Nieuwe verregaande maatregelen zijn door de overheid genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Vanuit SVA zetten we ons in om binnen de mogelijkheden en met oog voor de veiligheid voor alle betrokkenen zo goed mogelijk te anticiperen op de situatie.

Dit betekent het volgende:

Examens in april

Alle SVA1- en SVA2-examens in de maand april kunnen niet doorgaan. Ziet u binnen de richtlijnen van het RIVM en overheid mogelijkheden om het examen in de maand april tóch door te laten gaan? Laat het ons dan weten en stuur ons een mail: sva@kpcgroep.nl  Dan zoeken we in overleg met u en de examinatoren naar een passende oplossing.

In juni en juli zijn al volop examens ingepland. Derhalve kunnen we niet op voorhand beloven dat doorgeschoven examens in juni of juli kunnen plaatsvinden. Wij vertrouwen op uw begrip. Tegelijkertijd willen we u vragen alvast na te denken voor data na de zomervakantie. We begrijpen dat het momenteel nog lastig is om data voor de periode na de zomervakantie door te geven en dat hiervoor overleg met bijv. stagebedrijven nodig is. Mocht u toch al data hebben, geef deze dan door aan sva@kpcgroep.nl. Vermeld hierbij duidelijk om welk examen het gaat en wat de oorspronkelijke datum was.

Examens vanaf mei

Momenteel is het nog onduidelijk of de scholen vanaf mei weer geopend zullen zijn. Daarnaast zal de impact van het wegvallen van een goede voorbereiding op de examens per situatie verschillen. We hopen u in de loop van aankomende week verder te kunnen informeren over de examens in de maanden mei en verder.

Is het uw intentie om het examen sowieso te verplaatsen naar het volgende schooljaar om de kandidaten in rust voor te kunnen bereiden? Dan kan dat. Stuurt u dan een mail naar het SVA-examenbureau: sva@kpcgroep.nl. Vermeld hierbij duidelijk om welk examen het gaat en wat de oorspronkelijke datum was.

Tenslotte

  • Bijzondere tijden vragen soms om bijzondere oplossingen. Zeker nu geldt dat we graag met u op zoek gaan naar een passende oplossing op maat. Dit uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM.
  • Die flexibiliteit geldt zeker ook voor leerlingen die van school afgaan, stages die zijn afgelopen enz. Ook hierin willen we u zo goed mogelijk tegemoet komen. Door bijvoorbeeld SVA2-examens op nieuwe/andere stageplaatsen af te nemen. Ook leerlingen die na de zomervakantie van school gaan, willen we de mogelijkheid geven om na de zomervakantie een certificaat te behalen.
  • Ons uitgangspunt blijft dat we kandidaten een volwaardig SVA-examen blijven bieden met de aanwezigheid van een examinator.

U kunt ervan verzekerd zijn dat we ons tot het uiterste inspannen om de SVA-examens in goed overleg met u in goede banen te leiden.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.  

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met het examenbureau: sva@kpcgroep.nl.