Video: Zo werkt het op het Bouwcollege Wielewaal Rotterdam

Als eerste in Nederland hebben de leerlingen van het Bouwcollege Wielewaal in Rotterdam hun SVA1-certificaat ‘Werken in de Bouw’ gehaald! De kroon op hun harde werken van de afgelopen twee jaar

Dinsdag 25 juni, een zonovergoten dag, was de feestelijke uitreiking van de certificaten. Een moment om de leerlingen te feliciteren met deze mooie prestatie. De eerste lichting SVA1-geslaagden telt acht leerlingen, afkomstig van de praktijkscholen HPC Centrum, HPC Charlois en CVO Accent. De betrokken leerlingen straalden en genoten van de feestelijke happening waar ook de taart niet ontbrak. Volgend schooljaar gaat een nieuwe groep leerlingen van start.

Krachtenbundeling

Het Bouwcollege Wielewaal is dé leerwerkplek van de bouwsector in de wijk Wielewaal in Rotterdam Zuid. Het resultaat van een unieke krachtenbundeling en samenwerking van praktijkscholen in Rotterdam, meerdere bouwbedrijven, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, woningcorporatie Woonstad Rotterdam en Learn2Work. Het Bouwcollege heeft ervoor gekozen te gaan werken met SVA Werken in de bouw.

Het SVA-programma Werken in de bouw is in de afgelopen periode ontwikkeld mede in samenwerking met Jordi Schoeber. Hij heeft een achtergrond in het Rotterdamse praktijkonderwijs en werkt tegenwoordig als docent Techniek op het Corlaer College in Nijkerk. Jordi is onder de indruk van de mogelijkheden die de tweejarige leeromgeving van het Bouwcollege biedt en het samenspel tussen praktijkonderwijs en bouwbedrijven.

Docententrainingen

Komend schooljaar zal Werken in de bouw verder worden uitgerold zodat ook andere praktijkscholen dit programma op gaan nemen in hun curriculum. In voorbereiding zijn docententrainingen. Na de zomervakantie volgt daar nadere informatie over.