Zó bouw je een sterke veiligheidscultuur

“Een ongeluk zit in een klein hoekje,” een cliché maar uiterst relevant. Daarom is de Arbowet ook van toepassing in het onderwijs. Dit brengt verplichtingen met zich mee voor je school. Maar wat houden deze verplichtingen in? En waar liggen de aansprakelijkheden als een leerling tijdens de les een ongeval krijgt? Bovendien gaat veiligheid verder dan de schoolmuren. Veel leerlingen lopen stage op een externe locatie. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen bewust en bekwaam veilig werken, niet alleen op school maar ook op stage?

Graag brengen we als service het volgende onder je aandacht.

SWB, een zusterbedrijf van KPC Groep, organiseert de komende tijd op verschillende plekken van het land en online gratis informatiebijeenkomsten. In een inspirerende bijeenkomst van anderhalf uur neemt Eddy Kuipers, veiligheidsdeskundige van SWB, je mee door het doolhof van regels en verplichtingen die voortvloeien uit de Arbowet. Deze bijeenkomst is voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs (met name de praktijkdocenten).

Ook behandelen we een aantal stellingen over concrete situaties of problemen. Daarmee leer je om direct de kennis in de praktijk toe te passen. Na afloop van het event ben je voorzien van handzame tools waarmee je direct aan de veiligheidsbewustzijn van de leerlingen en docenten kunt werken.

Schrijf hier in