Training Van docent naar coach – mei 2021

Doelgroepen: docenten, intern begeleiders, teamleiders, schoolleiders
Onderwijssector: Praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, internationaal schakelonderwijs (VO)
Datum: 27 mei 2021 van 09.00 tot 16.30 uur
Prijs: €295,-
Locatie: Landgoed Guldenberg te Helvoirt
De training wordt verzorgd door Diane van der Voorn en Mandy Ankersmit

Doel

De term ‘van docent naar coach’ is inmiddels een veelgehoorde uitspraak binnen het onderwijs. Van docenten wordt meer en meer verwacht dat zij leerlingen coachen in hun eigen ontwikkeling. Door op de juiste manier te coachen, is de leerling actief met zijn eigen ontwikkeling bezig. Als docent help je hem de dingen zélf te doen. Hierdoor bevordert u de zelfredzaamheid van de leerling en het eigenaarschap over het leerproces. In deze training leert u hoe je als docent coachend te werk kunt gaan en welke invloed dit heeft op onder andere het klassenmanagement.

Inhoud

In de training gaan we in op het belang van coachen, coachvaardigheden en het geven van feedback aan leerlingen. We maken daarbij een koppeling naar de gevolgen die de veranderende rol van docent naar coach heeft voor het klassenmanagement en het eigenaarschap van de leerling. Bij de koppeling met klassenmanagement behandelen we onder andere de lesopbouw en het gebruik van werkplekkenstructuur. Aan de hand van de gegeven theorie gaan deelnemers zelf aan de slag met praktische opdrachten over coaching en klassenmanagement.

Werkwijze

Een interactieve training van 1 dag. Theorie en praktische opdrachten wisselen elkaar af, waarbij er voldoende ruimte is voor uitwisseling tussen deelnemers.

Opbrengsten

Aan het einde van de training

  • Kent het belang van coaching
  • Weet u welke coachvaardigheden je kunt inzetten
  • Weet u hoe je op een effectieve manier feedback kunt geven aan leerlingen
  • Heeft u ideeën opgedaan over het klassenmanagement in relatie tot uw rol als coacch

Locatie

Landgoed Guldenberg is gelegen aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en uitstekend bereikbaar met eigen vervoer. Deelnemers die reizen met het OV kunnen gebruik maken van onze gratis vervoerservice vanaf station ’s-Hertogenbosch.

Inschrijven